——-> Anna Lund presenterar: Hurrakel! <——-

Orkesterjournalen ”Med trummorna omfamnar Anna Lund de andra, pulserar musiken, färglägger den, tecknar komplicerade rumsförhållanden – bara för att det sångbara ska höras enkelt och innerligt. Hon kan skrälla så vackert! Coolaste skivan på länge.”

DN ”En okonventionell, förbehållslös klarhet.”

Här kan du ladda ner hela albumet som mp3 eller lyssna nedan.

Anna Lund presenterar: Hurrakel!

PRESSRELEASE:

Anna Lund belönades 2016 med P2 Jazzkatten som årets nykomling. Nu släpper trumslagaren debutalbum med sitt band Hurrakel!

”Allt började då vintern aldrig ville bli vår, år 2014. Ingen sol i sinne, fylld av ungdomens tvivel, fruk- tan och oro för framtiden, trevade jag efter ett nytt ord i min tillvaro, ett positivt kraftuttryck som kunde leda mig fram till bättre tider och samtidigt ge trygghet och hopp om en ljusnande framtid till andra lika förvirrade själar därute. Bokstäver bör- jade hopa sig och skapa rytmer, dagdrömmar blev till toner, ord parades ihop, Hurra, Mirakel, Orakel, Spektakel = HURRAKEL!”

Det är bara en tidsfråga innan det nya kraftuttrycket Hurrakel gör debut i Svenska Akademins ordbok, och bandet Hurrakel har redan börjat göra avtryck i den svenska jazzvärlden. Bandledaren och kompositören Anna Lund har sedan några år tillbaka varit med och format den nya jazzen, både i Sverige och interna- tionellt med band som Anna Högberg Attack och Marilyn Mazur’s Shamania. Med sig har hon Nils Berg, saxofonisten bakom succébanden The Stoner och Nils Berg Cinemascope.

Stjärnan från Mölndal, John Holmström (Dark Horse) spelar piano, och magnifika Vilhelm Bromander (Mu- sic is the weapon) spelar bas.
Så debuterar hon nu med eget låtmaterial och när Anna Lund själv får välja, blir det låtar som inspirerats av dagdrömmar, dansbandsmusik, vuxna människor som får nya kompisar, ensamma och mobbade månar i rymden, och så den där känslan som kallas magkänsla.

Hurrakel planerar att vänligt, vackert och underhållande göra revolution på de svenska jazzscenerna. Releasekonserterna är paketerade i det uppfriskande performanceformatet ”Hurrakel – the Show!”. I före- ställningen kommer bandet att samarbeta med två scenkonstnärer, Vera Westberg och Nils Forsén. Anna Lund är regissör, manusförfattare och kompositör. Samt spelar den drottninglika, grandiosa, maffiga, mustiga och storslagna trumspelande karaktären Alfa-Ankan. Återuppståndelse och död, nyskriven jazzmusik, den sista måltiden. En form av jazzkonsert du garanterat varken hört eller sett förut.

Det stjärnspäckade, rymdinspirerade skivomslaget är gjort av konstnären Jenny Svenberg Bunnel. Skivan släpps som cd, på en guldglittrande limiterad vinyl och digitalt.

Releasekonserterna med Hurrakel the show går av stapeln:

18 mars Nefertiti Göteborg
20 mars Fasching Stockholm
25 april Gmlst Jazzfestival Göteborg

Here you can download the pressrelease in pdf.

Pressrelease

Pictures for press: